Feedek

Címkék

adobe (1) apple (2) betegség (1) designer (1) designer diseases (1) design elmélet (1) disease (1) inkscape (2) iphone (1) mac (1) nyavalya (1) pdf (1) sketchbook (1) svg (1) web20 (1) web design (2) windows (1)

Mi az, ami Windows alatt egyszerűbb volt?

2008.03.28. 09:48 Sasi (törölt)

Mac-re váltás után néha számot vet magában az ember, hogy mik is azok a dolgok, amik jobban bejöttek mac alatt és mik azok, amik Windowson gördülékenyebben mentek. Nem szándékozok teljes listát írni ebben a bejegyzésben, csak egyet említenék meg. A PDF disztillálás vagyis PDF írás, amikor nem egyes programok beépített PDF mentő lehetőségeit használjuk. Miért jobb disztillálni? Azért, mert elvileg kevesebb a hibalehetőség és használhatóbb PDF készül.

Azonban Mac-en ezt a dolgot valahogy nehezebb belőni, mint Windowson. Sokszor egyszerűen leáll a nyomtató, és figurázni kell, hogy mi is a baja, miért nem nyomtat. Például most Leopardra váltás után megint ilyen problémám van. Amikor még Windowst használtam ez valahogy sokkal egyszerűbb volt. Ilyen problémám sosem volt. Sőt, amiben a Windows-os Distiller felület jobb, hogy ott nyomtatáskor választhatod ki milyen job option-nel nyomtass. Mac-en nyomtatás előtt el kell indítani a Distillert, ott beállítani egy profilt, amivel dolgozni akarsz, és utána nyomtatni. Windows alatt ez valahogy kényelmesebb volt, valamiért úgy éreztem jobban bele lehet nyúlni ezekbe a dolgokba. Azt persze hozzá kell tennem, hogy Windows alatt Acrobat 5.0-val dolgoztam, Mac-en pedig a 7.0-val. Lehet emiatt van a különbség, kíváncsi vagyok másnak milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban.

Aki nem ismerné mi is ez, de érdekli:
http://desktoppub.about.com/od/pdf/g/distiller.htm
http://www.adobe.com/products/acrobat/?ogn=EN_US-gntray_prod_acrobat_family_home

A Distiller az Acrobat család tagja, a professzionális PDF írás alap programja.

Szólj hozzá!

Címkék: mac windows apple adobe pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://sasi.blog.hu/api/trackback/id/tr87400239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása